donderdag 1 december 2011

Mijn favoriete muziek op het moment

Ik ben gek op muziek, een dag zonder.. nee dat kan ik echt niet! Een stijl noemen waar ik fan van ben, dat kan ik niet. Ik vind namelijk dat het nummer belangrijk is niet het genre. Eigenlijk heb ik altijd een aantal favoriete nummers, en ik ga nu mijn top 5 met jullie delen.

Op nummer 1 staat toch echt wel het nummer Swing Live Away van Rise Against. De genre’s waar hun muziek onder vallen zijn: punk, punkrock, hardcore punk en melodic punk. Veel punk dus! Zeg nou zelf, dan zou je dit niet snel verwachten.



Op nummer 2! Mijn vriend is groot fan van Japan en orchestra muziek. Daardoor heb ik deze muziek leren kennen. Het nummer is van de componist Joe Hisaishi. Hij maakt de muziek voor alle Studio Ghibli films. Studio Ghibli is eigenlijk de Japanse Walt Disney. De films zijn prachtig net als de muziek. Dit stuk is uit de film Princes Mononoke, naar mijn mening de mooiste Studio Ghibli film die ik tot nu toe heb gezien.



Op nummer 3. Wie kent haar niet, Adele. Ik denk dat ze op het moment wel de populairste zangeres is. Ik vind haar stemgeluid prachtig en ze heeft een enorme gun factor. Wat ik ook geweldig vind is dat ze ondanks haar succes zichzelf blijft en echt een muzikant is, niet gewoon iemand met een mooie stem. Haar mooiste nummer nu vind ik Someone Like You. Ik kan niet wachten op haar volgende album!



Op nummer 4, een alltime favourite! Ja, ik ben fan van Bruce Springsteen. En ik kan niet wachten tot zijn optreden op pinkpop aankomend jaar! Ik weet niet waarom maar bij dit nummer beeld ik mezelf altijd in rijden in een cabriolet. De wind door je haren, lekker touren en keihard meebleren. Thunder Road.



Op nummer 5. Ook hou ik van de relaxte hang op de bank met een goed glas wijn muziek. Daarom draai ik de laatste tijd ook vaak Norah Jones. Prachtige achtergrond muziek voor als je een feestje of een date hebt. Haar beste nummer vind ik Don’t Know Why.



I hope you enjoyed, ik vind het stuk voor stuk heerlijke nummers, hoewel ze wel allemaal redelijk verschillend zijn.

Liefs,

P.s.: wat is jouw favoriete nummer op het moment? 

1 opmerking: