woensdag 7 december 2011

30 days challange: dag 5

Sorry, sorry en nogmaals sorry! Gister was er geen update van de challange. Ik had een lange dag gehad en was erg moe, maar als tegenprestatie zullen er vandaag nog 2 artikels online komen.

Laten we beginnen met vraag nummer 5, een heftige vraag.
Is er ooit een moment geweest dat je er over na dacht om je leven te beƫindigen?


Ja, dat moment is er zeker geweest. Een aantal jaren terug heb ik behoorlijk met mezelf en eigenlijk alles om me heen in de knoop gezeten. Het is begonnen na de scheiding van mijn ouders, ik ben toen verhuisd maar kon gelukkig nog wel op dezelfde school blijven maar mijn vriendinnen uit het oude dorp zaten niet bij mij op school. Hier door kende ik dus echt helemaal niemand in mijn nieuwe woonplaats en ik voelde me best wel eenzaam. Ook omdat ik in de klas niet echt vriendinnen had.

Toen ik ben gezakt van havo naar vmbo-tl ging het eigenlijk alleen maar slechter. Ik kon het met niemand uit de klas vinden en had ook niemand om mee te praten. Waardoor ik alles heb opgekropt. Hier door zijn er momenten geweest dat ik er zo door heen zat dat ik er echt geen zin meer in had en er dus liever een einde aan maakte.

Gelukkig is dit altijd bij gedachtes gebleven, want het lef om het door te zetten had ik niet. En ergens wou ik het ook niet. Ik ben toen erg veel gaan schrijven en heb later toch best veel vrienden gemaakt hier waarbij ik terecht kan.

Natuurlijk heb ik dipjes, en gaan die gedachtes wel eens door je hoofd. Maar ik ben me er nu heel erg bewust van wat ik mijn familie en vrienden aan zou doen. Dat geeft mij de kracht om bij dipjes door te zetten en door te gaan.

Want uiteindelijk word het beter, hoe ellendig alles ook lijkt en voelt!

Liefs.

P.s.: Heb jij zelf wel eens met deze gedachtes rond gelopen?

3 opmerkingen:

 1. Nee ik heb nog nooit zo'n gedachte gehad.
  maar wat vervelend en rot voor je meis... sterkte!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hej!
  Zou jij mij willen volgen via Bloglovin'? http://www.bloglovin.com/en/blog/3209267/laura/follow
  omdat GFC weggaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee xcharr,

  ik heb deze gedachtes nu gelukkig niet meer hoor, is al behoorlijk wat jaren geleden!

  BeantwoordenVerwijderen