maandag 5 december 2011

30 days challange: dag 4

Een hele goeie avond iedereen! Vandaag het volgende deel van de challange. Deel 4 alweer, het is een onderwerp wat voor sommige mensen erg persoonlijk is en dan ook een onderwerp waar je mensen makkelijk mee kwetst, daarom wil ik even beginnen met zeggen dat dit mijn interpretatie is en ik verder iedereen vrij laat in zijn of haar mening hier over.

Vraag nummer 4 is namelijk:
Wat is jouw mening over religie?Oke, zijn jullie er klaar voor? Naar mijn mening bestaat religie niet maar is het een houvast voor moeilijke tijden in het leven of een reden voor het onverklaarbare.

Ik geloof namelijk wel dat er meer is dan alleen het leven wat wij lijden. Dus ja, ik geloof in geesten. Ik heb omtrent geesten ook zelf dingen gezien en meegemaakt. Achteraf zou ik willen dat ik dat niet had gezien. Ik denk ook dat geloof gedeeltelijk hier uit voor komt, dat een religie een soort verklaring hiervoor is.

Natuurlijk gaat religie over veel meer, het is voor veel mensen een manier van leven. Ik ben een rasechte atheïst en ben hier dan stiekum ook een beetje op tegen. Iedereen mag van mij geloven wat hij of zei wil. Maar ik vind dat ook dat je iedereen de kans moet geven dit zelf uit te vinden. Zo worden naar mijn mening binnen veel geloven kinderen streng gelovig opgevoed en word het er ingestampt.

Als je er volledig zelf voor kiest, vind ik het helemaal goed. Word het je opgedrongen. Dan ben ik er fel op tegen. Zo kan ik ook vrij slecht tegen jehova’s. Ik snap dat ze vanuit hun oogpunt jou willen helpen omdat het voor hun werkt. Maar ik heb altijd het gevoel dat ze je het geloof willen opdringen. Maar ik ben dan dus wel zo reëel om te zien dat het voor hun waarschijnlijk heel anders voelt.

Ook vind ik het jammer om te zien dat mannen en vrouwen in bepaalde geloven niet dezelfde kansen krijgen, en niet dezelfde rechten hebben. Nou speelt hier natuurlijk ook een stukje cultuur mee, maar wel een cultuur die voortkomt uit het geloof.

Al met al ben ik dus van mening dat iedereen mag doen en laten wat hij of zij wil. En mensen niet moeten worden afgestraft op hun geloofsovertuiging.

Wel wil ik nog even duidelijk maken dat mijn mening hierboven natuurlijk wel om extreem gelovigen gaat.

Mijn geloofsovertuiging is denk ik mijn eigen, leef de dag en maak je geen zorgen over morgen. Iets waar ik me niet altijd aan houd maar wel probeer. Ik wil mijn leven niet plannen of leven voor iemand anders. Ik leef dit leven voor mezelf.

Liefs

P.s.: Ben jij wel gelovig? 

1 opmerking:

  1. Ik heb niet echt iets tegen mensen die geloven maar zelf ben ik Atheïst :) x

    BeantwoordenVerwijderen