vrijdag 11 februari 2011

Ik ben niet gek..

Zelf weet ik het al een tijdje. Het echter aan mijn buitenwereld vertellen is erg lastig. En dat durf ik ook nog niet. Dat is ook 1 van de redenen dat ik anoniem blog. Ik ben bang hoe mensen er op zullen reageren en me misschien anders zullen gaan behandelen en dat wil ik niet. Ik ben zoals ik ben en er is niks mis met me. Toch is het misschien makkelijker als mensen weten hoe ik in elkaar steek en dan begrijpen ze misschien hoe ik soms reageer en doe. Want ik? Ik heb ADD.

Erg lang weet ik het nog niet. Eigenlijk weet ik het pas sinds ik ben begonnen met bloggen. Toen ik er even helemaal door heen zat en mezelf echt niet meer snapte begon er een lichtje te branden. Ik ben informatie gaan zoeken en testen gaan doen en via twitter met iemand in contact gekomen die het ook heeft. Dit gaf mij al snel genoeg de bevestiging het ook te hebben.

Alleen wat nu? Ik weet dat ik het heb. Dat geeft al een stukje rust. Maar wat kan ik er aan doen en hoe ga ik er mee om? En het belangrijkste, hoe vertel ik het mijn omgeving? Ik snap nu denk ik hoe homo’s en lesbisch zich voelen. Je weet dat je anders bent. Wilt dit graag delen maar bent bang dat je niet word gegrepen of nog erger uitgelachen. Uitgelachen worden om wie je bent. Iets erger dan dat bestaat er denk ik niet.

Ik wil het laten testen, als bevestiging voor mezelf. Maar misschien nog wel meer voor de buitenwereld. Ik denk dat veel mensen lullig zullen reageren en zeggen dat ik me niet zo moet aanstellen. Toch waag ik het erop. Wat moet ik anders? Ik kan het moeilijk voor iedereen verzwijgen.

Daarom heb ik besloten een gesprek aan te vragen met mijn coach op school. Ik weet dat dit iemand is die me er niet op zal afrekenen en me misschien kan helpen met het zoeken naar iemand die de test kan afnemen? Het is allemaal dood eng maar ik ga deze stap zetten. Want voor mezelf weet ik het al, nu de buitenwereld nog.


Want mensen.. ik ben niet gek, ik heb ADD.

1 opmerking:

  1. Wist je dat mensen met ADD niet alleen intensiever leven, maar ook een hogere sensitiviteit hebben, alsmede meer intellect?

    Dapper.

    BeantwoordenVerwijderen